Rusia a ucis peste 444.000 de militari ucraineniucraineniArmata ucraineană a pierdut peste 444.000 de militari de la începutul operațiunii militare speciale și pierde zilnic peste 800 de militari și 120 de armamente diferite de la începutul anului 2024, a declarat marți ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, într-o ședință de la Ministerul Apărării, scrie TASS.

Practic, Rusia se laudă că a ucis de cel puțin 10 ori mai mulți oameni decât a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu o zi înainte. ”31.000 de militari ucraineni

”Dar fiecare dintre aceste pierderi este o mare pierdere pentru noi”, a subliniat şeful statului ucrainean.

Revenind la Șoigu, acesta a raportat, de asemenea, ”eliberarea mai multor așezări rezidențiale din Donbass, a dezvăluit încercările Kievului de a preveni prăbușirea frontului și a anunțat planuri de reînarmare a districtelor militare din est și centrale”.

Totodată, ministrul Șoigu susține că ”de la eliberarea Avdeievka, forțele ruse au îmbunătățit situația în direcțiile Donețk și Kupiansk și au ocupat noi fortărețe și poziții ale trupelor ucrainene”.

Iar șeful Apărării a continuat prezentarea realizărilor, într-o inconfundabilă manieră rusă.

”De la începutul anului, Rusia a eliberat aproape 327 de kilometri pătrați în Donbass și Novorossiya (317 km pătrați în urmă cu o săptămână). „În săptămâna trecută, forțele armate ucrainene au fost alungate din așezările Pobeda, Lastochkino, Severnoye din Republica Populară Donețk”, a spus Șoigu.

Armele de precizie rusești șterg rezervele armatei ucrainene și le interzic capacitatea de a rota trupele și de a efectua contraatacuri”, mai arată oficiosul Kremlinului.

Care nu uită să-l amintească și pe comandantul suprem:

”Poziția armatei ucrainene arată inutilitatea strategiei SUA de a opri Rusia, în detrimentul vieților ucrainene și al sprijinului pentru regimul de la Kiev. „Vom continua să îndeplinim sarcinile stabilite de comandantul suprem în operațiunea specială până când obiectivele acesteia vor fi atinse”, a mai spus Shoigu.