Investițiile în criptomonedePrețul bitcoin

Indicele CoinDesk bitcoin

Unul dintre principalii factori care au determinat actuala revenire a fost investitorul în cripto-monede și firma de software MicroStrategy, care a anunțat o achiziție importantă de 3.000 de bitcoin

criptomonede

„Potrivit CoinShares, investițiile în fondurile cripto au crescut cu 598 milioane de dolari (551 milioane de euro) săptămâna trecută, după un aflux record de 2,452 miliarde de dolari (2,26 miliarde de euro) în săptămâna precedentă”, a declarat Alex Kuptsikevich, analist senior de piață la FxPro. „Investițiile în bitcoin

Capitalizarea totală a pieței criptografice depășește 2.000 de miliarde de dolari (1.840 de miliarde de euro), aproximativ echivalentul PIB-ului celei de-a treia economii din UE, Italia.

Potrivit unui raport recent, se așteaptă ca bitcoin

Aprobarea recentă a fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) care dețin bitcoinbitcoin

„Nu există decât o cantitate limitată de ofertă… dar cererea dezlănțuită de ETF-urile spot din SUA pare să fie implacabilă”, a declarat pentru Reuters Justin d’Anethan de la Keyrock, un creator de piață de active digitale.

bitcoincriptomonede

Un așa-numit eveniment de înjumătățire (reducerea ofertei), așteptat pe scară largă în aprilie, este, de asemenea, de așteptat să ducă la creșterea prețului.

bitcoincriptomonedecriptomonede

Analistul nu vede bariere semnificative pentru ca bitcoin

Însuși Kuptsikevich crede că este mai mult ca sigur că prețul va depăși 100.000 de dolari (92.500 de euro) între următoarele nouă și 12 luni. Cu toate acestea, el a adăugat: „În cazul în care piețele vor fi sub presiunea unei încetiniri economice, ar putea dura mai mult de un an pentru a ajunge la un nou nivel”.

Banca Națională a României a avertizat de mai multe ori că monedele virtuale reprezintă active speculative foarte volatile şi extrem de riscante, cu un potenţial ridicat de a genera pierderi financiare la nivelul investitorilor.