Un tribunal din Moscova a condamnat un student la 10 zile de închisoare pentru că şi-a redenumit reţeaua wifi „Slava Ukraini” (n.r. – Glorie Ucrainei), a relatat, sâmbătă, agenţia rusă de presă Ria-Novosti, citată de AFP.

Prin schimbarea numelui preinstalat al routerului său wifi în „Slava Ukraini”, studentul de la Universitatea de Stat din Moscova a „propagat sloganul naţionaliştilor ucraineni”, a precizat tribunalul în decizia sa, citat de Ria-Novosti.

El a fost găsit vinovat de „afişare publică a simbolismului nazist (…) sau a simbolurilor organizaţiilor extremiste”, iar routerul său wifi a fost confiscat, a adăugat sursa citată.

Potrivit dosarului consultat de Ria-Novosti, un ofiţer de poliţie a semnalat anterior această reţea, al cărei nume a fost considerat problematic.

De la atacul pe scară largă asupra Kievului de la sfârşitul lunii februarie 2022, autorităţile ruse au reprimat cu mii de amenzi şi pedepse cu închisoarea orice critică publică a ofensivei Kremlinului sau a sprijinului acordat forţelor ucrainene.