Îl felicit pe Putin pentru victoria lui! – e mesajul lui Charles Michel pentru liderul rus. Alegerile din Rusia au început astăzi și țin până duminică.

„Tot răul spre bine” e motto-ul unuia dintre cei mai mari cinici investitori din lume – e singurul care se bucură de cutremure, inundații și erupții vulcanice. Pariază pe catastrofe naturale și câștigă milioane.

Secretul bărbatului care zboară gratis non-stop. Vrei și tu? Afli cum… imediat la ȘTIU.

Ceasul? Cât e ceasul? De ziua internațională a somnului, oamenii de știință au descoperit că ora 5 dimineața este oficial cel mai rău moment al zilei

O planetă nebună! Nebună de tot! Peste 40% din populația lumii suferă de o afectiune neurologică.

Iar România mai face un PAS către digitalizare. Parlamentarii au votat înfințarea unui Registru Național al Datelor de Contact. Instituțiile sunt pregătite să comunice mai bine între ele.

În sfârșit, pe plus! UiPath a raportat primul profit trimestrial de când s-a listat pe bursa de la New York – 34 de milioane de dolari pentru noiembrie-ianuarie. Wall Street-ul n-a fost însă impresionat de cifre și de previziuni, așa că acțiunile au scăzut ieri aproape 10%.

Nu ești tu Satoshi Nakamoto! E sentința dată de un judecător britanic pentru informaticianul australian Craig Wright, care pretinde că el este inventatorul bitcoinului. Wright susține că în 2018 a scris sub pseudonim pe o foaie de hârtie principiile de bază ale bitcoinului. De atunci, îi tot dă în judecată pe dezvoltatorii Bitcoin. Valoarea Bitcoin a scăzut azi peste 2 procente.

E alertă în Japonia, după ce oficialii din Sănătate au raportat niveluri record de infecții cu streptococ. Institutul Național de Boli Infecțioase de acolo încearcă să descopere cauza răspândirii la o rată atât de mare.

Hamas susține că a lansat o nouă propunere de încetare a focului mediatorilor din Egipt și Qatar. Propunerea implică eliberarea într-o primă etapă a femeilor, copiilor, bătrânilor și ostaticilor bolnavi israelieni în schimbul eliberării a 700-1000 de prizonieri palestinieni. Benjamin Netanyahu spune însă că propunerea se bazează pe „cerințe nerealiste”.

Peste 50 de tone de deșeuri încărcate în 5 TIR-uri au fost oprite să intre în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borș II. TIR-urile veneau din Germania și Austria, erau pline cu anvelope, mobilă și electrocasnice vechi și erau conduse de șoferi români.

„Ne mărim echipa!” Așa anunță Alina Gorghiu trecerea unor primari de la PSD la PNL în Argeș. „Sunt oameni de calitate, profesionişti, care au dovedit că pot face performanţă pentru comunităţile lor”, spune Gorghiu, șefa PNL Argeș.

Jocurile sunt făcute! Azi a fost tragerea la sorti pentru cupele europene și ne pregătim de super-meciuri. Câștigătoarele ultimelor doua editii de Champions League – Real Madrid si Manchester City se intalnesc in sferturi in acest. Cine merge mai departe va da peste invingătoarea dintre Bayern si Arsenal. Pe celalată parte a tabloului e mai lejer: PSG – Barcelona și Atletico – Dortmund.

De 3 ori câștigător al Champions League, Sir Alex Ferguson se bucură acum de caii săi. Doi dintre ei au câștigat câte o cursă la festivalul Cheltenham – cea mai mare cursă hipică din lume.

Nici la tenis nu e ușor. Inainte sa-l invingă pe Zverev la Indian Wells, Carlos Alcaraz a trebuit să câștige mai intai lupta cu albinele. Un roi uriași a pătruns în arenă și i-a infuriat pe jucători si pe spectatori.

O fermă din sud-estul Australiei a reușit să crească cea mai mare afină din lume și a doborat recordul mondial Guinness. Boaba are dimensiunea unei mingi de golf și o greutate de 20 de grame, fiind de aproximativ 10 ori mai grea decât o afină obișnuită.

În Franța, deșeurile se transformă în panouri solare. Sindicatul Energetic vrea să instaleze panouri solare în peste 6 gropi de gunoi din regiunea Bretagne. Proiectul are o valoare totală de 12 milioane de euro. În micul oraș Saint-Joachim, panourile solare vor fi instalate chiar și în cimitir și vor avea funcție dublă: produc energie și feresc cimitirul de inundații.

La noi, Ministerul Energiei vrea să elimine treptat plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică de la 1 aprilie 2025.