Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că două persoane au fost ucise – în timp ce continuă votul în cadrul alegerilor generale pe care Vladimir Putin este sigur că le va câştiga.

Sistemele de apărare antiaeriană au doborât opt rachete ucrainene, a declarat Gladkov.

Putin a acuzat Ucraina că încearcă să îi perturbe candidatura pentru un nou mandat de şase ani.

ULTIMELE ȘTIRI

SUA vor să-l condamne pe Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX, la 50 de ani de închisoare. Când va fi pronunțată sentința

Şcoli şi magazine închise în Belgorod pe fondul loviturilor aeriene

Acuzaţii de „activităţi teroriste” între Rusia şi Ucraina în timpul alegerilor prezidenţiale ruseşti

Câciu: ️400 milioane de euro disponibile pentru IMM-uri pe o nouă linie de finanţare

Vezi mai multe articole din categoria externe

Elevii din Belgorod – care se află în apropiere de graniţa cu Ucraina – nu vor merge la şcoală luni şi marţi, a declarat guvernatorul.

În timp ce centrele comerciale din Belgorod vor fi închise duminică şi luni, a adăugat Gladkov.

Gladkov a declarat că o femeie a fost ucisă într-o parcare în timp ce se afla cu fiul ei, în timp ce plimbau un câine. „Medicii se luptă pentru viaţa fiului ei”, a adăugat guvernatorul.

Imaginile care circulă pe reţelele de socializare arată o parcare plină de fum şi foc. Belgorodul a fost ţinta mai multor lovituri de represalii din partea Kievului.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că a „provocat pierderi” în zonele de frontieră ale Ucrainei şi în regiunile Belgorod şi Kursk.

Tot sâmbătă, guvernatorul regiunii Samara – la sud-est de Moscova – a declarat că dronele ucrainene au vizat două rafinării de petrol.

Într-o postare pe Telegram, Dmitri Azarov a declarat că una dintre rafinării, în Syzran, a fost incendiată, dar nu s-au înregistrat victime.

O sursă ucraineană a declarat pentru Reuters că agenţia de informaţii SBU a Kievului a lovit trei rafinării Rosneft din regiunea Samara – în Syzran, Novokuibyshevsk şi Kuibyshevsk.

Kievul nu a comentat atacurile din Belgorod.

Alegerile, descrise de critici ca fiind nici libere, nici corecte, îl vor duce pe Putin la încă şase ani de mandat. Rezultatul nu este pus la îndoială, deoarece Putin nu are niciun adversar credibil.

Potenţialilor candidaţi care s-au opus invaziei Rusiei în Ucraina li s-a interzis să candideze. În timp ce cel mai vocal critic al dlui Putin, Alexei Navalny, a murit subit într-o închisoare din Arctica luna trecută.