Opt copii şi un adult au murit după ce au mâncat carne de broască ţestoasă de mare pe insula Pemba din arhipelagul Zanzibar, iar alte 78 de persoane au fost transportate la spital, au anunţat, sâmbătă, autorităţile locale.

Carnea de broască ţestoasă de mare este considerată o delicatesă în Zanzibar, dar periodic provoacă decese din cauza chelonitoxismului, un tip de intoxicaţie alimentară.

Adultul care a murit vineri seara târziu era mama unuia dintre copiii care a decedat mai devreme, a declarat medicul oficial al districtului Mkoani, Dr. Haji Bakari. El a spus că această carne de broască ţestoasă a fost consumată marţi.

Bakari a declarat pentru Associated Press că testele de laborator au confirmat că toate victimele au mâncat carne de broască ţestoasă de mare.

Autorităţile din Zanzibar, care este o regiune semiautonomă a Tanzaniei, o naţiune din estul Africii, au trimis o echipă de gestionare a dezastrelor care a îndemnat oamenii să evite consumul de broaşte ţestoase marine.

În noiembrie 2021, şapte persoane, inclusiv un copil de trei ani, au murit în Pemba după ce au mâncat carne de broască ţestoasă, iar alte trei persoane au fost spitalizate.