Simona Halep are dreptul la despăgubiri substanțiale, crede avocatul american al sportivei, care a apărat-o în trecut și pe Maria Sharapova.

Într-un interviu pentru Știrile PRO TV, el spune că sunt șanse foarte mari ca Halep să câștige și procesul început în America împotriva companiei producătoare a suplimentului contaminat care i-a adus suspendarea româncei.

Având în vedere că Simona Halep a stat departe de terenul tenis multe luni peste cele 9 din pedeapsa primită la tribunalul sportiv de la Lausanne, Howard Jacobs, avocatul ei american, spune că sportiva este îndreptățită la despăgubiri.

Howard Jacobs: ”Cred că ea are dreptul la despăgubiri, cu siguranță, de aceea am și dat în judecată compania care a produs suplimentul contaminat. Dacă vor fi și alte procese, vom vedea, trebuie să analizăm și asta. Cred că decizia de la tribunalul de la Lausanne ne va ajuta mult în acest proces dar e greu de anticipat.”

În procesul intentat la un tribunal din New York, Simona Halep solicită despăgubiri de 10 milioane de dolari.

Howard Jacobs: ”Șansele cred că sunt foarte bune. Întrebarea e câți bani vor trebui să plătească. Depinde de multe variabile. Întotdeauna se poate ajunge la o înțelegere înainte de începerea procesului sau dacă începe procesul atunci cazul va ajunge în fața unor jurați care vor decide cât ar trebui să primească simona.”

Avocatul american care a reușit să-i reducă suspendarea Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni se declară uimit de eforturile celor care au acuzat-o de dopaj pe Halep.

El nu înțelege îndârjirea cu care Agenția pentru Integritate în Tenis a vrut cu tot dinadinsul să pună capăt carierei tenismenei.

Howard Jacobs: ”Sunt sigur că au cheltuit mai mult de un milion de lire sterline cu acest caz, aș spune chiar mai mult de atât, nu știu, n-am idee, este estimarea mea bazată pe volumul de muncă pe care l-au avut în acest caz, câți avocați au avut, câți experți. Sunt sigur că a fost o sumă extraordinară! Au avut cel puțin 4-5 avocați de la o firmă de avocatură, plus unul care a pledat, au adus 6 sau 7 experți.”

Scăpată de suspendare, Simona Halep a ajuns în Statele Unite ale Americii unde va participa săptămâna viitoare la turneul Miami Open.

Ea își va afla duminică prima adversară într-un meci oficial, după 17 luni de pauză.