Energia eoliană sau solară nu înseamnă doar un mediu mai curat.
Principalul obiectiv pentru români este salariul mai mare.
80% dintre angajați vor să își schimbe locul de muncă.
79% dintre angajatorii din UE au dificultăți în găsirea muncitorilor.
Energia regenerabilă devine tot mai utilă pentru români. Peste 100.000 de locuri de muncă „verzi” vor fi create în România până în 2050, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet, în deschiderea evenimentului Green Energy Expo, de la Romexpo.
„Atunci când vorbim despre energie eoliană sau solară, nu discutăm doar despre un mediu mai curat, ci şi despre tehnologii şi despre locuri de muncă”, adaugă el.
La eveniment participă 150 de branduri internaționale și locale din domeniile energetic și protecției mediului. Există și cerere pe piața de angajare din România.
Aproape jumătate dintre românii care au participat la un sondaj spun că se află în căutarea unui nou loc de muncă, iar 40% spun că sunt dispuși să-și schimbe jobul dacă găsesc unul care li se potrivește, deși nu este o prioritate pentru ei.
Aproape 80% din cei care vor să-și schimbe jobul vor să o facă pentru un salariu mai mare.
Alte motive sunt: posibilitatea să lucreze de acasă, oportunitățile de avansare în carieră, mai multe beneficii extrasalariale, proiecte care să îi motiveze și mai multă stabilitate la job.
Viitorii angajați caută să aibă și colegi mai prietenoși sau un manager mai înțelegător. La nivel european, lucrurile nu stau foarte bine pentru angajatori.
Trei sferturi din angajatorii din 21 de țări europene nu au reușit să recruteze lucrători suficient de pregătiți în 2023, arată un studiu realizat de Manpower Group.
Procentul este cu 33% mai mare față de acum 6 ani.
Citește și